Maccha latte
- 1 dl vaníliás szójatej
- 1 teáskanál maccsa (zöldtea-por).
Szerezz vaníliás szójatejet egy rendesebb bioboltból.
Ha nem sikerül,
egy liter natúr szójatejbe tegyél fél vaníliarudat két órára. (Végső
esetben használj vaníliás cukrot, csak kerüld el a barnacukros
változatot, mert elég ramatyul fog kinézni tőle a kész tea.) Ezután
kávéfőzővel gőzölj fel egy decit (tehetsz bele egy teáskanál cukrot is,
bár a legtöbb szójatej alapból édeskés egy kicsit). Készíts a
szokásosnál sűrűbb teát maccsából. Öntsd a teát egy pohárba, majd
lassan öntsd rá a szójatejet. A tetejére kanalazz egy keveset a
felgőzölt szójatej habjából. A tetejére egy kevés maccsát is hinthetsz
(szitáld, mint a porcukrot szokás).